Heb je aanleg voor keukenwerk? Is werken in een grootkeuken je grote droom? Wil je lekker, gezond en verantwoord koken, te midden van alle wonderen van de hedendaagse kooktechniek? Hou je van aanpakken en organiseren? Vind je praktisch en hygiënisch werken belangrijk? Kies je liever voor regelmatiger werkuren dan in de Restaurant-Keuken? Wil je je ten dienste stellen van een grote groep klanten in de grootkeuken van instellingen, bedrijven, vakantie- en seminariecentra, zelfbedieningsrestaurants en in de cateringkeuken?
Dan is Grootkeuken je op het lijf geschreven!
Een kok is meer dan iemand die kookt
De kok? Die is ook bedrijfsleider, menuplanner, bewaker van gezond en hygiënisch koken en klantvriendelijk beheerder van een zaak, overal waar mensen samen graag lekker gezond tafelen. Koken staat natuurlijk centraal, maar ook veilig, hygiënisch, ecologisch en economisch werken kenmerken een goede kok!
Omgaan met mensen
Je leert vlot omgaan met klanten en met personeel, o.a. dankzij de stages in grootkeukens in de regio en het koken voor onze leerlingen op school. Dienstverlening en het kunnen werken in team zijn belangrijke troeven van een grootkeukenkok.
De nieuwste technieken, uitrusting en technologie
Ook op dit vlak leer je een nieuwe wereld kennen: vacuümgaren, inductiekoken, regeneratie van voeding, ontkoppeld kooksysteem, assembleren en ga zo maar door… Je maakt kennis met de nieuwste trends in de voedingstechnologie.
Algemene vorming
Dit zorgt voor de nodige brede vorming. In een grootkeuken is talenkennis een pluspunt.
Lessentabel
Grootkeuken | ||
---|---|---|
Vak | 5e jaar | 6e jaar |
Totaal | 35 | 35 |
Basisvorming | ||
Frans | 2 | 2 |
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Nederlands | 2 | 2 |
Maatschappelijke vorming | 2 | 2 |
Specifiek gedeelte | ||
Vorming grootkeuken | 17 | 17 |
Stage | 6 | 6 |
Bedrijfsbeheer | 2 | 2 |
Inschrijven
Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?
Wat na je opleiding?
Na Grootkeuken kan je werken als uitvoerend kok in de grootkeuken van instellingen, bedrijven, vakantie- en seminariecentra, zelfbedieningsrestaurants en in
cateringkeukens. Er is veel werk, o.a. omdat de sector van de buitenhuisbereide maaltijden een steeds groter marktaandeel inneemt.
Specialiseer je je door het volgen van het 7de jaar Gemeenschapsrestauratie, dan kan je werken als leidinggevende kok en kan je je zelfstandig vestigen.
Na het 7de jaar krijg je je diploma secundair onderwijs, waardoor je ook verder kan studeren. Door je grotere deskundigheid verhoog je trouwens sterk je kansen op tewerkstelling.