2de graad

Tweede graad in Immaculata

Bij de stap naar de tweede graad maak je een voorlopige keuze naar een bepaalde studierichting. Hierin verdiep je je al iets meer in een bepaald studiedomein, maar heb je nog heel veel algemene vorming. Na het tweede jaar van de tweede graad (het vierde jaar secundair onderwijs) maak je dan een definitieve keuze voor de derde graad.

FINALITEITEN

Alle studierichtingen in de tweede en in de derde graad geven voortaan duidelijk aan waarop je wordt voorbereid. Dit noemt men de
finaliteit van een richting. Zo zijn er drie mogelijkheden.

  1. In de arbeidsmarktfinaliteit (A-finaliteit) heb je studierichtingen die je voorbereiden om na je secundair onderwijs onmiddellijk naar de arbeidsmarkt te gaan.
  2. De dubbele finaliteit (D/A-finaliteit) bereidt je voor op zowel een onmiddellijke stap naar de arbeidsmarkt als op de mogelijke stap naar het hoger onderwijs.
  3. De doorstroomfinaliteit (D-finaliteit) heeft als doel je voor te bereiden op verdere studies op academisch en professioneel niveau in het hoger onderwijs (universiteit en hogeschool). De doorstroomfinaliteit kan zowel domeingebonden zijn (DGD) als domeinoverschrijdend (DOD).

In Immaculata bieden we jou studierichtingen aan binnen de doorstroomfinaliteit (DGD), de dubbele en de arbeidsmarktfinaliteit aan.
Ontdek hieronder in welke richting jouw interesse en talent het best tot uiting komt.  

Onze opleidingen

Maatschappij & Welzijnswetenschappen

Doorstroomfinaliteit
Maatschappij & Welzijn

Lees meer

Maatschappij & Welzijn

Dubbele finaliteit
Maatschappij & Welzijn

Lees meer

Biotechnieken

Dubbele finaliteit
STEM
Lees meer

Zorg & Welzijn

Arbeidsmarktfinaliteit
Maatschappij & Welzijn

Lees meer

Haar- & schoonheidsverzorging

Arbeidsmarktfinaliteit
Maatschappij & Welzijn

Lees meer