Zorg & Welzijn

Ga je graag om met andere mensen?
Wil je graag alles weten over de gezondheid, de zorg en het menselijk lichaam?
Steek je graag de handen uit de mouwen en ga je graag actief aan de slag?

Met de studierichting Zorg & Welzijn kies je voor een praktische opleiding binnen de arbeidsmarktfinaliteit.
Je leert tijdens de tweede en derde graad waardevolle competenties en vaardigheden om onmiddellijk je kans op de arbeidsmarkt te wagen.

Zorg en welzijn

Aandacht voor de mens in de thuiscontext staat centraal.
Je leert in deze richting alles over de ontwikkeling van mensen, van de babytijd tot wanneer iemand de bejaarde leeftijd bereikt.

Je leert zowel voor baby’s als oudere mensen zorgdragen en dat op allerlei manieren: door een goed gesprek te voeren, door mensen te ondersteunen bij huishoudelijke taken en vrijetijdsactiviteiten.

Je ontdekt gezondheid in al zijn vormen: lichamelijk, geestelijk, sociaal. Je leert over het effect van gezonde voeding op ons lichaam en onze geest. Aandacht voor de mens in de thuiscontext staat centraal: je leert de kneepjes van de verschillende huishoudelijke taken en ontdekt zo hoe je mensen thuis kan helpen.

Welzijnsatelier

In de 3 lesuren welzijnsatelier onderzoek en oefen je verschillende vaardigheden en leer je een aantal taken vlot combineren. Je maakt er ook kennis met de verschillende doelgroepen.

Brede basisvorming

Je krijgt een brede basisvorming zodat je op allerlei vlakken sterk in je schoenen staat. Zo krijg je een extra uur Frans en artistieke vorming. In het vak digitale vorming leer je vlot met de computer en andere digitale media werken.

In het vak maatschappelijke vorming neem je diverse actuele thema’s onder de loep en komen onderwerpen m.b.t. natuurwetenschappen aan bod.

Lessentabel

Zorg & welzijn
Vak3e jaar4e jaar
Totaal3434
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands33
Frans22
Engels11
Wiskunde22
Maatschappelijke vorming33
Artistieke vorming11
Digitale vorming1-
Zorg & welzijn 17 18
- Gezondheid & welzijn44
- Indirecte zorg88
- Pedagogisch handelen23
- Welzijnsatelier33

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

WAT HIERNA?

Het logische vervolg van deze richting is de richting Basiszorg & Ondersteuning (A*) in de derde graad. Een overstap naar een andere richting binnen de arbeidsmarktfinaliteit is ook mogelijk, al zal je wel een achterstand voor bepaalde vakken moeten wegwerken.

Na het zesde jaar kan je je nog verder specialiseren in een Se-n-Se-opleiding en ben je helemaal voorbereid om door te stromen naar de arbeidsmarkt.

*A: arbeidsmarktgerichte opleiding (voorbereiding op tewerkstelling)