Zorg & Welzijn

Hou je van het omgaan met andere mensen? Wil je graag alles weten over de gezondheid, zorg en het menselijk lichaam? Je steekt graag de handen uit de mouwen en gaat graag actief aan het werk?

Met de studierichting Zorg en welzijn kies je voor een praktische opleiding binnen de arbeidsmarktfinaliteit. Je leert tijdens de tweede en derde graad waardevolle competenties en vaardigheden om onmiddellijk je kans op de arbeidsmarkt te wagen.

Zorg en welzijn

Aandacht voor de mens in de thuiscontext staat centraal.Je leert in deze richting alles over de ontwikkeling van mensen, van de babytijd tot wanneer men de bejaarde leeftijd bereikt.

Je leert zowel voor baby’s als oudere mensen zorg dragen en dat op allerlei manieren: doorontspannende activiteiten te organiseren, een goed gesprek te voeren, helpen bij lichamelijkeverzorging en door mensen te ondersteunen bij huishoudelijke taken.

Je ontdekt gezondheid in al zijn vormen: lichamelijk, geestelijk, sociaal. Je leert het effect vangezonde voeding op ons lichaam en geest. Aandacht voor de mens in de thuiscontext staatcentraal: je leert de kneepjes van de verschillende huishoudelijke taken en ontdekt zo hoe jemensen thuis kan helpen.

Welzijnsatelier

In de 3 lesuren welzijnsatelier onderzoek en oefen je verschillende vaardigheden en leer je een aantal taken vlot combineren. Je maakt er ook kennis met verschillende doelgroepen.

Brede basisvorming

Je krijgt een brede basisvorming zodat je op allerlei vlakken sterk in je schoenen staat. Zo krijg je een extra uur Frans, muziek en artistieke vorming. In het vak digitale vorming leer je vlot met de computer en andere digitale media werken.

Lessentabel

Zorg & welzijn
Vak3e jaar4e jaar
Totaal3434
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands33
Frans22
Engels11
Wiskunde22
MAVO33
Artistieke vorming11
Digitale vorming1-
Zorg & welzijn
- Gezondheid & welzijn44
- Indirecte zorg88
- Pedagogisch handelen23
- Welzijnsatelier33

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na je opleiding?

Het logische vervolg van deze richting is de richting Verzorging en Assistentie in wonen, zorg en welzijn (A) in de derde graad.

Een overstap naar een andere richting binnen de arbeidsmarktfinaliteit is ook mogelijk, al zal je wel een achterstand voor bepaalde vakken moeten wegwerken. 

Na het zesde jaar kan je je nog verder specialiseren in een se-n-se opleiding en ben je helemaal voorbereid om door te
stromen naar de arbeidsmarkt.