Restaurant & Keuken

Hou je van koken en mensen verwennen met je kookkunsten? Wil je graag mensen op een stijlvolle manier bedienen? Wil je graag allerlei ingrediënten ontdekken, kookprocessen en -technieken leren? Leer je het liefst door de écht de handen uit de mouwen te steken? 

Met de studierichting Restaurant & Keuken kies je voor een kwalitatieve arbeidsmarktgerichte opleiding. Je leert er via de vele praktijklessen de kneepjes van het vak, zowel in de zaal als in de keuken.

Je tovert lekkere gerechten op het bord en kan met elke klant om. 

RESTAURANT- en keukentechnieken

Je maakt kennis met een aantal basistechnieken en competenties uit de horeca. Je leert veilig, hygiënisch en ergonomisch werken. Daarnaast heb je aandacht voor duurzaamheid en gezondheid.

Je leert klantgericht, probleemoplossend denken en flexibel handelen.

Clara’s Klooster, ons didactisch restaurant met professionele keuken, wordt jouw tweede thuis. In de keuken creëer je smaakvolle gerechten en in het restaurant zorg je voor een vlekkeloze bediening.

Je ontdekt verschillende smaken, geuren en texturen en weet te goochelen met kruiden.

Brede basisvorming

Je krijgt een brede basisvorming zodat je op allerlei vlakken sterk in je schoenen staat. Je oefen in het gastvrij bedienen van gasten en het communiceren in het Nederlands, Engels en Frans.

Je creativiteit wordt aangescherpt en toegepast op het bord en in het vak digitale vorming leer je vlot met de computer en andere digitale media werken. 

Lessentabel

Restaurant & Keuken
Vak3e jaar4e jaar
Totaal3434
godsdienst22
Nederlands33
Frans22
Engels11
wiskunde22
maatschappelijke vorming33
lichamelijke opvoeding22
artistieke vorming11
digitale vorming1-
restaurant- en keukentechnieken
- restauranttechnieken66
- keukentechnieken66
- kwaliteitsgericht handelen23
- voedingsatelier33

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na je opleiding?

Het logische vervolg van deze richting zijn de richtingen derde graad Grootkeuken en catering (A-finaliteit) op onze school of Restaurant en Keuken (A-finaliteit) in een andere school.

Een overstap naar een andere richting binnen de arbeidsmarktfinaliteit is ook mogelijk, al zal je wel een achterstand voor bepaalde vakken moeten wegwerken. Na het zesde jaar kan je je nog verder specialiseren in een se-n-se-opleiding en ben je helemaal voorbereid op een doorstroom naar de arbeidsmarkt.