Haarstilist (specialisatiejaar)

Droom je van een eigen kapsalon of om te werken in een kappersteam? Wil je je nog verder specialiseren in haarzorg? Ga je graag en vlot om met klanten en wil je hen op een professionele manier service bieden? Volg je de modelijn op de voet? Hou je van organiseren en coördineren? Dan is Haarstilist iets voor jou! 

Via de minionderneming leer je in een kappersteam werken en daarin de verschillende functies vervullen. Je maakt ook kennis met de laatste trends en evoluties in de kapperswereld. Kortom, na deze opleiding ben je een volwaardig kapsalonbeheerder. 

Salonwerk

Via je eigen didactisch kapsalon leer je reeds verworven kennis om te zetten in de praktijk. Je leert verantwoordelijkheid nemen voor verschillende taken en je werkt professioneel en kwaliteitsgericht. Je leert de werkzaamheden in het kapsalon organiseren en coördineren als verantwoordelijke, toezien op de uitvoering van de werken en daar verslag van uitbrengen. 

Via concrete praktijksituaties leer je probleemoplossend denken en handelen. Je krijgt de ruimte om creatief te werken en de klant tegemoet te treden met een eigen stijl/persoonlijkheid. Natuurlijk blijf je de modetrends op de voet volgen. Ook de stage vormt een belangrijk onderdeel van je opleiding.

Plastische opvoeding

Plastische opvoeding stimuleert je creativiteit.

Algemene vorming

Algemene vakken zorgen voor een belangrijke brede vorming.

Lessentabel

Haarstilist
Vak7e jaar
Totaal34
Basisvorming
Frans2
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Plastische opvoeding2
Project Algemene Vakken4
Specifiek gedeelte
Salonwerk13
Stage7
Bedrijfsbeheer2

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na je opleiding?

Via deze specifieke opleiding ben je uitstekend voorbereid om je te vestigen als zelfstandig kapper of leiding te nemen in een groot salon. In het 7de jaar leer je namelijk in team een eigen kapsalon runnen (als minionderneming). Door je specialisatie verhoog je sterk je kansen op tewerkstelling. 

Na het 7de jaar krijg je je diploma secundair onderwijs, waardoor je ook verder kan studeren.