Hou je van koken en wil je mensen verwennen met je kookkunsten?
Wil je graag mensen op een stijlvolle manier bedienen?
Wil je graag allerlei ingrediënten ontdekken, kookprocessen en -technieken leren?
Leer je het liefst door echt de handen uit de mouwen te steken?
Met de studierichting Restaurant & Keuken kies je voor een kwalitatieve arbeidsmarktgerichte opleiding.
Je leert er via de vele praktijklessen de kneepjes van het vak, zowel in de zaal als in de keuken.
Je tovert lekkere gerechten op het bord en kan met elke klant om.
Je bent sociaal, werkt graag samen in team en in de keuken voel je je echt thuis.
RESTAURANT- en keukentechnieken
Je maakt kennis met een aantal basistechnieken en competenties uit de horeca. Je leert veilig, hygiënisch en ergonomisch werken. Daarnaast heb je aandacht voor duurzaamheid en gezondheid.
Je leert klantgericht, probleemoplossend denken en flexibel handelen.
Clara’s Klooster, ons didactisch restaurant met professionele keuken, wordt jouw tweede thuis. In de keuken creëer je smaakvolle gerechten en in het restaurant zorg je voor een vlekkeloze bediening.
Je ontdekt verschillende smaken, geuren en texturen en je leert goochelen met kruiden.
Brede basisvorming
Je krijgt een brede basisvorming, zodat je op allerlei vlakken sterk in je schoenen staat.
Je oefent in het gastvrij bedienen van gasten en je leert communiceren in het Nederlands, Engels en Frans.
Je creativiteit wordt aangescherpt en toegepast op het bord en in het vak digitale vorming leer je vlot met de computer en andere digitale media werken.
In het vak maatschappelijke vorming neem je diverse actuele thema’s onder de loep en komen onderwerpen m.b.t. natuurwetenschappen aan bod.
Lessentabel
Restaurant & Keuken | ||
---|---|---|
Vak | 3e jaar | 4e jaar |
Totaal | 34 | 34 |
godsdienst | 2 | 2 |
Nederlands | 3 | 3 |
Frans | 2 | 2 |
Engels | 1 | 1 |
wiskunde | 2 | 2 |
maatschappelijke vorming | 3 | 3 |
lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
artistieke vorming | 1 | 1 |
digitale vorming | 1 | - |
restaurant- en keukentechnieken | 17 | 18 |
- restauranttechnieken | 6 | 6 |
- keukentechnieken | 6 | 6 |
- kwaliteitsgericht handelen | 2 | 3 |
- voedingsatelier | 3 | 3 |
Inschrijven
Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?
WAT HIERNA?
Het logische vervolg van deze richting zijn de richtingen Grootkeuken & Catering (A*) bij ons op school of Restaurant & Keuken (A*) in een andere school, in de derde graad.
Een overstap naar een andere richting binnen de arbeidsmarktfinaliteit is ook mogelijk, al zal je wel een achterstand voor bepaalde vakken moeten wegwerken. Na het 6de jaar kan je je nog verder specialiseren in een Se-n-Se-opleiding en ben je helemaal voorbereid op een doorstroom naar de arbeidsmarkt.
*A: arbeidsmarktgerichte opleiding (voorbereiding op tewerkstelling)