Haarzorg

Droom je er van om later een kapsalon te hebben of er in te werken? Heb je een uitgesproken interesse voor alles wat met haarzorg te maken heeft? Zie je jezelf al knippen, brushen, kleuren, permanenten? Ga je graag en vlot om met klanten en wil je hen onthalen en begeleiden in de stijl van het kapsalon? Vind je uiterlijke verzorging en mode belangrijk? Heb je creatieve ideeën en vaardige vingers? Dan is Haarzorg geknipt voor jou!

Door deze intense praktijkopleiding leer je het beroep van kapper aan. Het accent ligt vooral op het realiseren van kapsels. Je leer ook organisatorisch, veilig, ergonomisch en hygiënisch werken. Daarnaast is je persoonlijkheidsvorming heel belangrijk.

Realisaties haarzorg

Je oefent alle vaktechnische handelingen in. Je leert kapsels realiseren en daarbij rekening houden met de wensen van de klant. Je hebt aandacht voor nauwkeurigheid en tempo. Je maakt kennis met de laatste trends en evoluties. Door het werken op klanten in de schooleigen kapsalons en door de stages doe je praktijkervaring op. Je leert ook hygiënisch, veilig, milieubewust en ergonomisch werken.

Omgaan met mensen

Je leer vlot klanten onthalen en begeleiden in de stijl van het kapsalon. Hierbij is ons voorkomen heel belangrijk. Dienstverlening en (mondelinge) communicatie staan centraal in het beroep van kapper. Ook kunnen werken in een kappersteam is een belangrijke troef.

Zelfstandigheid

Je leert het eigen leren mee in handen te nemen. Je leert opdrachten individueel of in team uit te voeren. Hierbij is ook het leren raadplegen van informatiebronnen heel belangrijk.

Plastische opvoeding

Plastische opvoeding stimuleert je creativiteit.

Algemene vorming

Algemene vakken zorgen voor de nodige brede vorming.

Lessentabel

Haarzorg
Vak5e jaar6e jaar
Totaal3434
Basisvorming
Frans22
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands22
Maatschappelijke vorming22
Specifiek gedeelte
Realisaties haarzorg2121
Plastische opvoeding22
Bedrijfsbeheer11

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na je opleiding?

Na haarzorg kan je werken als kapper in een kapsalon of als zelfstandig kapper in een eigen zaak. Je kan eveneens een job vinden in de verkoop (kappersbranche) zoals vertegenwoordiger(ster) bij een firma van haarproducten, demonstrateur(trice), verkoper(ster) in groothandel van haarproducten.

Specialiseer je je door het volgen van het 7de jaar Haarstilist, dan ben je uitstekend voorbereid om jete  vestigen als zelfstandig kapper of leiding te nemen in een groot kapsalon. In het 7de jaar leer je namelijk in team een eigen kapsalon runnen (als minionderneming). Na het 7de jaar krijg je je diploma secundair onderwijs, waardoor je kan starten in het hoger onderwijs, zoals bachelor secundair onderwijs bioesthetiek en/of haartooi. Door je grotere deskundigheid verhoog je trouwens sterk je kansen op tewerkstelling.